2022-23

Fotografies varies

1r de batxillerat. Cultura audiovisual . Professora: Carme Ferré i Albert Puigpinós.
Mostra de diversos treballs de fotografia de la matèria.

Sortides i activitats del batxillerat artístic

1r i 2n de batxillerat.

Hem visitat el Museu del Disseny de Barcelona. Hem vist objectes de disseny català, cartells i disseny gràfic molt interessant i hem fet una visita guiada per conèixer la història del disseny d’indumentària.

Hem visitat l’exposició Word Press Photo d’aquest any i hem pogut veure a través dels ulls de grans fotògrafs i de les seves imatges fets importants que han passat aquest any al nostre món.

Hem fet una visita guiada al Museu del Disseny de Barcelona i un taller per analitzar el disseny dels objectes i així descobrir tots els detalls que s’han de tenir en compte per fer un bon disseny.

Hem fet una visita guiada per l’edifici del CaixaForum i hem conegut la seva història des de els inicis com a fàbrica tèxtil de l’industrial Casaramona fins a les reformes d’Arata Isozaki. També hem visita l’exposició del retrat del S. XIX amb pintures de la col·lecció del Museu del Prado.

Hem visitat l’exposició Déus, mags i savis al Caixafòrum. Hem pogut descobrir objectes de les col·leccions privades d’artistes com Rosa Amorós, Miquel Barcelò, Manolo Millares o Hiroshi Sugimoto, entre d’altres, i veure com es relacionen i com els serveixen d’inspiració en el seu procés creatiu.

Mural per la Marató

1r de batxillerat.

Els alumnes de 1r de Batxillerat d’Arts hem participat enguany en el concurs Pinta la Marató de TV3 que treballa el tema de les enfermetats cardiovasculars. Els cartells han quedat molt xulos!

Exercicis disseny

2n de batxillerat. Professora: Carme Ferré

Mostra de treballs de la matèria de disseny.

Figura humana

Dibuix Artístic 2n Btx
Professor: Julián Tobaruela


Proposta : treballem la figura humana, les seves proporcions , fem una aproximació a l’estudi anatómic , la pose, la llum i el volum. Tammateix hem fet apunts del natural.
Técnica : carbonet, cretes de color i llapis de grafit.

Figura-espai

Dibuix Artístic 2n Btx
Professor: Julián Tobaruela


Proposta : a partir d’unes figures donades, es proposa crear un nou context espacial de caire urbà, les figures han de mantenir la versemblança , proporcions i coherència amb el nou context.
Técnica : cromática mixta.

Geometria

Dibuix Artístic 2n Btx
Professor: Julián Tobaruela

Proposta : partint d’una imatge proposada (Imatge 3. Andrew Esiebo (1978- ). Fotografia del projecte Highlife. A: Andrew Esiebo [en línia]. http://www.andrewesiebo.com/highlife ).

Interpretació de la realitat de manera geomètrica aportant recursos imaginatius.
— Es valorarà especialment la capacitat de relacionar la figura amb el fons.
— Podeu fer la representació a mà alçada, amb regle o combinant aquests dos sistemes.
— Podeu completar el vostre treball amb tots els elements que considereu oportuns.
— Tingueu cura de personalitzar la lluminositat i l’ambientació en la representació de
l’escena.
Técnica : cromàtica mixta, ceres, cretes, guixos, aquarel.les , retoladors, etc…

Paisatge exterior

Dibuix Artístic 2n Btx
Professor: Julián Tobaruela

Proposta : hem sortir de l’aula i mirant a través de les finestres , proposem representar l’espai exterior, treballant la representació de la perspectiva cònica.
Técnica : cromática mixta.

Perspectiva atmosferica

Dibuix Artístic 2n Btx
Professor: Julián Tobaruela

Proposta : treballem la perspectiva atmosfèrica, triant un paisatge exterior, realizant una versió cromàtica amb aquarel.la i d’altre acromàtica amb carbonet.

Retrats inspirats

Dibuix Artístic 2n Btx
Professor: Julián Tobaruela

Proposta : cada alumna ha triat un autoretrat d’un/a artista , i mantenint el seu context i estil ha incorporat el seu propi autoretrat.
Técnica : cromàtica mixta, ceres, cretes, guixos, aquarel.les , retoladors, etc…

Cartells publicitat gràfica

Optativa Publicitat 1r batxillerat
Professor: Albert Puigpinós

En aquest exercici calia crear un cartell publicitari tenint en compte les lleis compositives i la simbologia del color. Hem utilitzat el programa online Photopea per a fer el muntatge.

Sortides i activitats del batxillerat artístic (part II)

1r de batxillerat.

  • Doble visita al CaixaForum: espectacular exposició de cinema i moda sota la mirada de Jean Paul Gaultier i un recorregut pels millors còmics de la història a Còmic.Somnis i història.

Les alumnes van poder admirar peces icòniques d’indumentària, cartells, fotografies i fragments de pel·lícules on s’evidencia l’intercanvi creatiu entre el cinema i la moda.

Per altra banda també van aprofundir en el procés de producció del còmic a través dels dibuixos originals d’autors com George Herriman, Milton Caniff i Jean Giraud (Moebius)”.

  • Visita a les col·leccions privades d’alguns dels artistes contemporanis més importants del panorama artístic a l’exposició Déus, mags i savis del CaixaForum de Barcelona. 

Al taller hem treballat amb els objectes i hem pogut veure els aspectes relacionats amb els interessos dels autors i el seu procés creatiu”.

  • Els alumnes de l’artístic a l’activitat d’avui al Museu del Disseny de Barcelona, han pogut treballar amb la metodologia del Design Thinking, que és la que fan servir els dissenyadors i que demana empatitzar amb la realitat dels usuaris, idear, prototipar i testejar. 

D’aquesta manera, han pogut empatitzar amb els problemes aliens, fer volar la imaginació i construir una proposta per millorar el futur en què hauran de viure

Barrets de Carnestoltes

1r de batxillerat.

Les alumnes del batxillerat artístic celebren la festa del Carnestoltes lluint les seves millors gales. Per l’ocasió van pintar els seu barrets de cowboy en homenatge als grans pintors del s.XX demostrant una vegada més la seva creativitat i entusiasme.

Curts surrealistes

Cultura Audiovisual 1r batxillerat
Professor: Albert Puigpinós

Per posar en pràctica el nostre coneixement de planificació i muntatge, vàrem rodar uns curtmetratges de temàtica surrealista.